Op ‘e hichte juni 2019

Reusachtig

Geslaagd

Kampioenen

We feliciteren de aspiranten C en pupillen E1 met hun welverdiende kampioenschap.

Bij de aspiranten was het verrassend (zeker voor uw verslaggever), maar in het  onderlinge duel met Lintjo werd het verschil gemaakt !!!

De pupillen E1 werden op stadion Ontwijk kampioen, mede omdat concurrent Udiros punten liet liggen deze dag. Opvallend: In het onderlinge treffen met Udiros inde laatste competitieronde verloor kampioen Donkerbroek E1, zodat Udiros het gelijk aantal punten behaalde. Donkerbroek E1 heeft echter een veel veel beter doelgemiddelde.

Nog een felicitatie (met een grote buiging): De senioren 1 zijn gepromoveerd naar de 2e klasse. De beste nummers 2 zouden ook direct promoveren. Hiervoor moest in de laatste competitieronde gewonnen worden van buur Dio. En dat gebeurde. In een mooie, gelijkopgaande wedstrijd werd de uitslag 13-16. Hulde.

Pupillen D1, D2, F1 en F2

De pupillen D1 zakten in de kampioenswedstrijd finaal door het ijs. Ze werden weggespeeld door een feller, scherper en enthousiaster Udiros D1. We kunnen niet anders concluderen dan dat Udiros de ware kampioen is. (“onze” bloemen werden (met tegenzin) overhandigd aan de Nieuwehornsters).

De D2 liet nog een mooie wedstrijd zien op het zonovergoten Ontwijk. Hier werd Udiros D2 met 10-3 verslagen. Een mooie opsteker voor dit combinatieteam.

De F1 en F2 hadden het moeilijk deze voorjaarscompetitie. Veel nieuwelingen. Dus het was even wennen aan al die gekke regeltjes, gekke mensen aan de kant en die gekke coaches.

Volgend seizoen wordt het Te Gek !!!

Junioren A1, aspiranten Dio/Donkerbroek/VZK B1 en B2

De junioren A1, waarin de Donkerbroeksters Inger Liemburg, Jelle postma, Jelmer Oosterloo, behaalden een keurige middenpositie in deze voorjaarscompetitie. Bovengenoemd 3-tal zal komend seizoen worden toegevoegd aan de selectie. (en dan hebben we het over de senioren !!!)

In de aspirantenteams Dio/Donkerbroek/VZK zit geen vertegenwoordiger van Donkerbroek. De wedstrijden werden dit voorjaar gespeeld in Oosterwolde. De B1 behaalde een keurige 3e plaats in de ranglijst. De B2 behaalde 1 schamel puntje uit 12 wedstrijden.

Sponsorbord

De sponsorcommissie afdeling korfbal is goed bezig. Zie artikel elders op deze pagina

Website

Voor algemene info, rangen en standen en wat meer naar de vernieuwde website  www.korfbaldonkerbroek.nl .

Facebookpagina

In de lucht : De Facebookpagina van korfballend Donkerbroek. www.facebook.com/SV-Donkerbroek-afdeling-korfbal. Nog sneller info de wijde wereld in. Like. Delen !!! Tegenwoordig beheert door die andere razende reporter : Jenny Bosma-Veenstra. (met hulp van iedereen voor de input)

Rust !

C1 Kampioen
E1 Kampioen
asp C bedanken supporters na behaald kampioenschap