Op ‘e hichte mei 2019

Reusachtig

Armada

Schoolkorfbal

We kunnen er niet omheen: De 35e editie van het schoolkorfbaltoernooi gemeente Ooststellingwerf vond plaats in Donkerbroek op woensdag 22 mei jl. 1 prachtig sportpark Ontwijk, 21 velden, 140 ploegen, 45 scheidsrechters, heit en mem, voogd en voogdes, pakes en beppes,

8 kantinemedewerkers, 1 omroeper, 1 muziekman, 3 verkeersregelaars en bulten prachtige en spannende wedstrijden. En …… maar liefs 19 teams van De Twirrewyn te bewonderen. De organisatie “De Schoolkorfbalcommissie” was uiterst tevreden over het verloop. De sponsoren liepen glunderend over de weide (en de prijzen uit te delen). Kortom: 1 groot, mooi feest. En de Twirrewyn??  8 kampioenen. 3 teams die doorstromen naar de Fryske Kampioenschappen op woensdag 19 juni te Hantum. Super. Met bloed, zweet en tranen.

Gelukkig hebben we de foto’s  nog.

Competitie jeugd

Rectificatie

Donkerbroek C1 – Lintjo C1 had een uitslag van 4-3 (ipv 3-4).

De aspiranten C zijn in strijd om het kampioenschap. Lintjo lijkt de beste papieren te hebben, maar alle ploegen ontlopen elkaar nix. Zie voor de komende wedstrijden www.korfbaldonkerbroek.nl .

Pupillen D1 en E1

De pupillen D1 en E1 staan op moment van tikken op pole-position in de poule.

De pupillen D1 hebben nog niet een wedstrijd verloren, maar wel 2 gelijk gespeeld. Als er werd gewonnen (2x) was het steeds met 1 puntje verschil. Ook in deze poule: weinig verschil in sterkte.

Donkerbroek D1 wordt wel elke wedstrijd geteisterd door ziekte en andere ongemakken en dus afwezigheid van veel basisspelers. (met dank aan de D2 en de C1 kunnen de wedstrijden toch worden gespeeld).

De E1 start de voorjaarscompetitie met dikke cijfers (0-12), verliest de ene week van Moedig Voorwaarts (Wapserveen) (3-1), om een week later overtuigd te winnen van dezelfde ploeg (5-1). Opvallend.

Pupillen D2 en F2

Enthousiast, maar helaas op dit moment niet in staat punten te pakken. (1e wedstrijd van D2 begon bemoedigend met een 5-5 gelijkspel tegen Udiros).

Volgende editie ook de A1, B1 en B2 onder de loep.

Competitie loopt dit jaar door tot maar liefst 15 juni !!

Senioren 1:

De senioren 1 strijden nog om het kampioenschap. Hier lijkt Club Brothers uut Grun’ de beste papieren te hebben. Maar elke wedstrijd is een finale. Want de 2e positie in de poule geeft ook recht op promotie. En da’s ook een fessie waard. Roreko (de nr.3) was vandaag (26-5-2019) op visite.

De laatste wedstrijd is uit tegen Dio, de nr. 4.

Senioren 2:

Tja !?!   De strijd bovenin is nog niet beslist.

Website

Voor algemene info, rangen en standen en wat meer naar de vernieuwde website  www.korfbaldonkerbroek.nl .

Facebookpagina

In de lucht : De Facebookpagina van korfballend Donkerbroek. www.facebook.com/SV-Donkerbroek-afdeling-korfbal. Nog sneller info de wijde wereld in. Like. Delen !!! Tegenwoordig beheert door die andere razende reporter : Jenny Bosma-Veenstra. (met hulp van iedereen voor de input)

“De kunst is eeuwig met jezelf te leven”

1 juni               Donkerbroek/VZK 1 – Club Brothers 1   14.30 uur Sportpark Ontwijk